Direktlänk till inlägg 18 juni 2013

Recension -Rädda honom

Av Elise - 18 juni 2013 18:36

 

Idag läste jag ut boken Rädda honom. Jag har blandade åsikter om den, både bra som dåliga. 


Namn: Rädda honom 

Original titel: - 

Författare: Camilla Lagerqvist 


Omslag 

Omslaget föreställer en flicka med gröna ögon. Ut ur hennes ögon eller snarare ögon fransar, stänker det vatten. Omslaget har fortfarande inget att göra med boken. Möjligt vis den lilla båten längst ner på framsidan men annars nej, inget omslag som har något att göra med boken. Det skulle kunna jämföras med att vi skriva en bok om hundar men har katter på framsidan. 


Framsidan verkar också väldigt dramatiskt. Som om hon gråter EXTREMT. Bilden vill helt klart framhäva hennes ögon som ser lite för gröna ut. 


Handlingen/förtal 


Bara du kan rädda honom! Så står det i de mystiska sms som trillar in i Tawnis mobil. Vem är det som messar henne? Och vem är det hon ska rädda? 
 
Tawni åker till farföräldrarna i England för att komma över sorgen efter sin morfars död. I den pittoreska byn Mye, som hämtad ur en Harry Potter-film, borde hon hitta kraft att bli glad igen. Men byn bär på en tragisk historia. 
Snart förstår Tawni att någon söker henne för att ge henne ett uppdrag. Bara hon kan ta sig tillbaka i tiden och förhindra katastrofen som inträffade för åttio år sedan! Och det är bråttom.  


Karaktärerna 

Tim-För första gången tänker jag inte spoila vem han är eller var han kommer in. Det är också första gången jag har med någon som inte är huvudkaraktären. Tim är en så karaktär som man bara smälter för. Man (eller i alla fall jag) tyckte att han var ganska charmig. Så varje gång han dök upp fick man den där aaaaaaw-känslan som när man är med tjejkompisarna och så ser man en gulliga katt. 


Betyg 3/5 


Bokens omslag är dramatisk men storyn är inte så dramatisk som den verkar. Den röda tråden tappas ibland och vissa delar av boken, speciellt slutet är riktigt bra och man vill inte sluta läsa. Men i andra känns det som om Tawni gör samma sak om och om igen.  Ibland är det som om vissa delar är raderade som om att de inte fick plats och andra är otroligt invecklade. Den är inte helt kass men den har sina brister. 

 
ANNONS
 
Ellen

Ellen

14 juli 2013 17:19

Hej! Har också läst rädda honom. Tyckte precis som du, att den tappade den röda tråden ibland. I vissa stunder var den bra och i vissa dåliga.

Slutet tyckte jag också var bäst, när jag läst den vill jag bara att den skulle börja på slutet. Om du förstår? Kika in på min blogg och skriv frågor till min frågestund

http://www.EllenGardeberg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elise - 19 maj 2015 18:07

Så, då var det klart. En ny blogg, ett nytt system och ett nytt inlägg Allt hittar du där: http://bokmonstret.weebly.com/ Tack för den här tiden bloggplatsen. ...

Av Elise - 17 maj 2015 16:58


Nu har det varit stilla här i ungefär 5 månader. Känns som jag svikit er och mig själv, men jag har verkligen inte haft mycket tid det senaste halvåret. Skolan och familjen har kommit i vägen och jag har helt enkelt inte hunnit. Nu är det snart som...

Av Elise - 26 december 2014 10:45


En magnifikt serie har (självklart) ett lika magnifikt slut!   Titel: De rätta Orginal titel: Specials Del: 3 av 3 Författare: Scott Westerfeld   Omslag Jag har tidigare skällt på dem fula omslagen till trilogin. Men jag ska ärligt...

Av Elise - 24 december 2014 19:36


 

Av Elise - 24 december 2014 13:08


God jul bokslukare! Idag vill jag tipsa er om bloggen Bokmarsvinet   Bloggen handlar om (surprize, surprize) om böcker. Amayah är 12 år gammal och hennes blogg är relativt ny, men hon har haft en tidigare som jag har följt. I sin blogg har Am...

Presentation


Hej! Jag heter Elise. Mina största intresse är läsning och skrivning vilket är huvudorsaken till att jag började att blogga.

Vill du veta mer om mig, eller min blogg? Klicka då på "Visa presentation"

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Vilken bok som blir film är du mest sugen på att gå och se?
 Boktjuven (The booktheif)
 Divergent (Divergent)
 Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars)
 Revolt del 1 (Hunger games Mockingjay part 1)
 Hobbit
 Den utvalde (The Giver)
 Alla!
 Någon annan
 Ingen
 Tvättbjörn?

Att veta

Vad händer nu?

Just nu läster jag Allt och lite till av Sara Dessen. 

 

Vilka böcker kommer det recension på?

*Färgen på drömmar

*De rätta

*Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvan

*Spökstaden

*Allt och lite till

*De utvalda

Vart kan vi nå dig?

http://ask.fm/bokbbloggis 

 eller skriver ni något i komentarerna eller ställer en fråga i frågerutan.

 

Vilka böker ska du läsa sen? 

Andra böker jag kan hitta på biblioteket och böcker som ni har förslagit.

 

Finns det någon bok du vill att jag ska läsa? Komentera mer än gära!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se