Alla inlägg under augusti 2013

Av Elise - 10 augusti 2013 20:34

Jag har precis läst ut "oskyldiga" av Anne Cassidy. Jag har en del blandade känslor om den. 

   

Namn: Oskyldiga 


Original titel: GuiltTrip 


Författare: Anne Cassidy 

Omslag 

Jag har ärligt talat igen aning om vad är på omslaget. En person som har slagit händerna i ansiketet det ser jag. Men bilden är så konstig. Man ser inga öron eller något hår och tröjan ska vi inte ens prata (skriva) om.  

 

Handling/förtal 

För två år sedan räddade Ali och hennes vänner Daniel Feeny från att begå självmord. De blev hjältar i staden där de bor och allas goda exempel på skötsamma tonåringar.  


Ali var på väg till Cambridge, Stephen skulle starta eget, Jackson skulle åka till Brighton för att plugga och Hannah skulle börja jobba på sin mammas frisersalong. Plötsligt hände det fruktansvärda, och fem veckor senare var Daniel död.  
 
De fyra vännerna vet något, men de har lovat varandra att inte säga någonting.  
Nu börjar Ali och hennes vänner undra om de kan komma undan det som hänt eller om det är bättre att konfrontera sina demoner, hur otäckt det än är. 

Jag ÄLSKAR att Anne växlar mellan då tid -när Daniel dog- och nu tid -när dem ska erkänna-. Det gör allt lite mer spännande. Det är omöjligt att sluta läsa! 


Ali heter egentligen Alison. Jackson kallas ibland Ryan. Stör mig på detta något fenomenalt. 


Karaktärerna 

Alison "Ali"- Jag kan inte låta bli att tänka "Läste jag inte om henne igår?" Man vet i princip inget om henne.  Hennes familj, vänner  och handlingen är det som gör boken intressant att läsa.  


Författaren 

Författaren heter Anne Cassidy. Hon är född 1952 och är en av mina favoritförfattare! 


Betyg 3/5  

Inte Annes bästa bok enligt mig. Men den är bra ändå.

Av Elise - 7 augusti 2013 20:43

Glöm mig inte är en känslofylld deckare. Med journalister, poliser och brott och mycket annat spännande. 

 

Namn: Glöm mig inte 

Original titel: Forget me not  

Författare: Anne Cassidy 


Omslag 

Tjho! Äntligen ett omslag som passar med boken och beskriver handlingen. Vad beskriver inte en bok om ett kidnappat barn bättre än ett omslag mer än en rostig barnvagn?  


När du kollar på bilden så ser den liksom tom ut. Som om något saknas. Och att barnvagnen är rostig gör bilden ännu bättre. Då känns det ännu mer som om att man glömt något. 


Ser ärligt talat inget i omslaget jag inte gillar.  Så vi går vidare direkt.  


Handling/förtal 

En liten flicka, Jade, blir bortrövad från sin säng mitt i natten. Dagen efter bortrövandet knackar polisen på hemma hos Stella, som bor längre ner på gatan. Bara Stella vet att hennes mamma ljuger när polisen frågar var hon var när Jade försvann. Och hon blir chockad när det visar sig att hennes mamma är huvudmisstänkt. Det förflutna hinner ikapp mamman och en händelse som ägde rum för över tjugo år sen kommer återigen upp till ytan. 


Jag älskar handlingen, historierna och hela händelseförloppet. Det enda som jag faktisk inte gillade alls är Stellas mamma. Hon är så svag. Som om hon inte bryr sig om värken Stella eller någon annan i boken. Hon är mer zombie än människa. Dricker lite för mycket och är lite efter (noter LITE).  


Karaktärerna: 

Stella- Hon känns som en helt vanlig Amerikans tjej. Som har oroar sig för sin karriär, som skvallrar med tjejkompisar, som har pojkvän. Nästan utan personlighet. 


Men så fort hennes mamma får skulden för att har rövat bort en liten flicka blir hon en riktig karaktär. Det är grymt intressant att läsa hennes åsikter på händelserna med flickan, polisen, grannarna och allt återstående. Stella är -i jämfört med sin mamma, stark och otroligt ärlig.  


Författaren 

Författaren här heter Anne Cassidy. Hon skriver mestadels thrillers och deckare för tonåringar.  


Betyg  9/10 

Överdriver med hastaggs :P -->  #Bokbloggis #Deckare #AnneCassidy #bokblogg  #bok 

Av Elise - 5 augusti 2013 21:05

Hejsvejs Bokugglor, Elise här! 


Har varit på biblioteket idag. Jag hade lite brådis när jag skulle låna. Så jag gick in, kom till tredje hyllan, ryckte ner tre böcker och små sprang där i från. Det blev två Anne Crassidy böcker och en Ann Brashares. Brashares har tidigare skrivit systrar i jeans. Om jag gillar den boken av henne som jag lånat så kanske jag tar och lånar systrar i jeans sen. 


Böcker jag lämnat: 

   

Böcker jag lånat: 

     

Jag läser: 

 

Recension på dessa kommer: 


Inget bestämt ännu :D


Jag tänkte lägga ihop biblioteket och veckans titlar. Oftast åker ja till biblioteket på måndag så då känns det onödigt att göra två inlägg.

Av Elise - 4 augusti 2013 22:19

Du glömde säga hej då handlar om basket, mat och stadsmodeller punkt slut. 

 

Namn: Du glömde säga hejdå 


Original titel: Whathappend to godbye 


Författare: Sarah Dessen 


Omslag 

Vad är inte en Sarah Dessen bok utan ett osmanhängande omslag? Vi har en tjej med en vt blus som håller i en bok. Varför hon håller i en bok och vem hon för övrigt är kan igen svara på, bara att det ser söt ut och passar på förstasidan.   


Nu till nästa helskumma grej. Vart är hennes näsa och ögon? Det var ju inte precis för lite plats att kunna göra bilden lite större så att man över huvud taget såg någonting.  


Handling/förtal 

Du glömde säga hejdå är enligt mig Sarah Dessens bästa bok. Karaktärerna är enkla och historien glasklar. Är helt såld när det gäller Mcleans vänner.  


Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta. 


Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? Kanske kan grannkillen Dave hjälpa henne att ta reda på det. 


Det känns som om slutet i den här boken kom lite väl tidigt. I en perfekt bok så ska slutet har max fem sidor som ska förklara vad som hände efter det lyckliga slutet. I den här boken har vi tjugo (!!!!) sidor med hur Mclean till slut blev lycklig.  Det är femton sidor för mycket!


Karaktärerna

Mclean -Jag tycker Mclean är en perfekt huvudkaraktär. Hela grejen med att hon byter roll hela tiden är super coolt. Men någon jag inte förstår är att när hennes mamma (på sätt och viss) också byter roll och träffar en ny man så blir Mclean arg när det är exakt samma sak som hon själv gör hela tiden.  


Man kan inte gör annat än att hålla med Mclean om det mesta. Ingen gillar ju att ha en rik syv-pappa eller ett fint strand hus i Colby.   


Författaren 

Bokens författare är Sarah Dessen. Hennes böcker är mycket kända och lästa av ungdomar jorden över


Betyg 8/10 

Som sagt, enligt mig Sarahs bästa bok. Jag älskar hennes vänner, basketen och den roliga restaurang miljön. Även ifall boken kunnat vara 170 kortare utan någon större skillnad.

Av Elise - 1 augusti 2013 21:05

Hej bokslukare! Elise här!


Jag vill att ni ska få så enkelt tag i mig som möjligt. Därför har jag öppnat ett ask. Den hittar du här:

http://ask.fm/bokbbloggis


Fråga om vad som helst! Bokrealaterat eller inte så svarar jag ändå.




Presentation


Hej! Jag heter Elise. Mina största intresse är läsning och skrivning vilket är huvudorsaken till att jag började att blogga.

Vill du veta mer om mig, eller min blogg? Klicka då på "Visa presentation"

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Vilken bok som blir film är du mest sugen på att gå och se?
 Boktjuven (The booktheif)
 Divergent (Divergent)
 Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars)
 Revolt del 1 (Hunger games Mockingjay part 1)
 Hobbit
 Den utvalde (The Giver)
 Alla!
 Någon annan
 Ingen
 Tvättbjörn?

Att veta

Vad händer nu?

Just nu läster jag Allt och lite till av Sara Dessen. 

 

Vilka böcker kommer det recension på?

*Färgen på drömmar

*De rätta

*Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvan

*Spökstaden

*Allt och lite till

*De utvalda

Vart kan vi nå dig?

http://ask.fm/bokbbloggis 

 eller skriver ni något i komentarerna eller ställer en fråga i frågerutan.

 

Vilka böker ska du läsa sen? 

Andra böker jag kan hitta på biblioteket och böcker som ni har förslagit.

 

Finns det någon bok du vill att jag ska läsa? Komentera mer än gära!

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards