Direktlänk till inlägg 7 september 2013

Recension -Cirkeln

Av Elise - 7 september 2013 21:19

Vissa säger att Cirkeln är sjukt överskattad, men jag tycker den är sjukligt underskattad.

   

Namn: Cirkeln


Original titel: -


Författare: Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren


Omslag

Vi har den mycket omtalade häxboken som karaktärerna kan läsa i. Runt om har vi lite random shit så att det ska se fint ut. Lite fjädrar och Blod som grädde på moset. Omslaget är en gnuttaöverdrivet men det kunde ha varit mycket, mycket värre.


Handling/förtal

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.


FANGRILING! Älskade boken på en mycket hög nivå. Boken är skriven i tredjeperson, vilket är väldigt svårt att skriva bra. Karaktärerna är unika och så fulla av stjärnaglans att man drunknar i den. Hela konceptet känns nytt och fräscht och att ha med häxor istället för supermodells vampyrer känns som ett stort steg i rätt riktning. LÖV IT!


Vad jag inte gillar är att boken i mellan åt blir för mycket. Att “ skolan är ondskans plats”  som tydligen finns med i varje dialog känns sjukt framtvingat och konstigt. Handlingen är ibland väldigt skakig och den hoppar från den ena saken till den andra.


Men kom ihåg FANGIRLING! Gyllene exemplar på vad en underbarbok är.


Karaktärerna:

Ida- Fjortis med personlighet. Istället för att gå på “the typical fjortis” har Ida fått karaktärs drag OCH personutveckling. Hon går från fjortis till lite mindre fjortis.  Det är inte mycket till person utveckling, men det är ändå något.


Anna-Karin- Ugh. Jag hatar henne så mycket. Istället för att tycka synd om henne hatar jag henne. Vad gör hon ens i boken? Hon bara förstör.


Vannessa- Inte för mycket och inte för lite. I vissa lägen älskar jag Vannessa och att hon spelar så stor roll i hela `hitta-mördaren´ projektet. Men ibland så orkar jag inte med henne tjafs med sin mamma och sin pojkvän. På tal om pojkvän så får jag dåliga vibbar av honom. De kommer att göra slut i nästa bok va?


Linnéa- Linnéa är min absoluta favorit karaktär Dels för jag känner igen mig på hela emo förlora en vän i självmords saken. Och sen så verkar hon mest avslappnad av dem alla. Me gusta!


Minoo-Vad gör engetligen hon i boken. Om jag gissar rätt så har hon en större roll i Eld, uppföljaren med ändå. Hon känns väldigt i hålig och


Författaren

Författarna till denna bok är ingen mindre än Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Cirkeln är deras första bok tillsammans 2012 gav dem ut Eld och 2013 så ger dem ut Nyckeln som är båda uppföljare till Cirkeln.


Betyg 5/5 LÖÖV IT!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elise - 19 maj 2015 18:07

Så, då var det klart. En ny blogg, ett nytt system och ett nytt inlägg Allt hittar du där: http://bokmonstret.weebly.com/ Tack för den här tiden bloggplatsen. ...

Av Elise - 17 maj 2015 16:58


Nu har det varit stilla här i ungefär 5 månader. Känns som jag svikit er och mig själv, men jag har verkligen inte haft mycket tid det senaste halvåret. Skolan och familjen har kommit i vägen och jag har helt enkelt inte hunnit. Nu är det snart som...

Av Elise - 26 december 2014 10:45


En magnifikt serie har (självklart) ett lika magnifikt slut!   Titel: De rätta Orginal titel: Specials Del: 3 av 3 Författare: Scott Westerfeld   Omslag Jag har tidigare skällt på dem fula omslagen till trilogin. Men jag ska ärligt...

Av Elise - 24 december 2014 19:36


 

Av Elise - 24 december 2014 13:08


God jul bokslukare! Idag vill jag tipsa er om bloggen Bokmarsvinet   Bloggen handlar om (surprize, surprize) om böcker. Amayah är 12 år gammal och hennes blogg är relativt ny, men hon har haft en tidigare som jag har följt. I sin blogg har Am...

Presentation


Hej! Jag heter Elise. Mina största intresse är läsning och skrivning vilket är huvudorsaken till att jag började att blogga.

Vill du veta mer om mig, eller min blogg? Klicka då på "Visa presentation"

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Vilken bok som blir film är du mest sugen på att gå och se?
 Boktjuven (The booktheif)
 Divergent (Divergent)
 Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars)
 Revolt del 1 (Hunger games Mockingjay part 1)
 Hobbit
 Den utvalde (The Giver)
 Alla!
 Någon annan
 Ingen
 Tvättbjörn?

Att veta

Vad händer nu?

Just nu läster jag Allt och lite till av Sara Dessen. 

 

Vilka böcker kommer det recension på?

*Färgen på drömmar

*De rätta

*Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvan

*Spökstaden

*Allt och lite till

*De utvalda

Vart kan vi nå dig?

http://ask.fm/bokbbloggis 

 eller skriver ni något i komentarerna eller ställer en fråga i frågerutan.

 

Vilka böker ska du läsa sen? 

Andra böker jag kan hitta på biblioteket och böcker som ni har förslagit.

 

Finns det någon bok du vill att jag ska läsa? Komentera mer än gära!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards