Direktlänk till inlägg 9 februari 2014

Recension -Blaze

Av Elise - 9 februari 2014 20:22

Och mördaren är....!

 

Namn: Blaze

 

Original titel: Blaze

 

Del: -

 

Författare: Richard Bachman (Stephen King)Omslag

Upplagan jag läste av Blaze såg lite ut som att den hade fått passera ett sågverk. Framsidan var sönder sliten och sidor var lösa. Ugh.

 

I övrigt så går inte framsidan att klandra - en mystisk och hemsk deckar thriller får även ett mystiskt och hemskt deckar thriller omslag. Vilket på Förlaget Bra böckers  språk betyder vitt hus ur konstig vinkel med text över hela boken och så lite grön färg på det. Så enkelt är det.

 

Handling

 

“Clayton Blaisdell var som vilken liten pojke som helst tills den dag hans alkoholiserade far slängde honom nedför trappan tre gånger i rad. Sedan dess ses han som efterbliven och trög, men han har också ett utmärkt, om än mycket selektivt, minne.

 

2 meter lång och 140 kilo tung är Blaze en stor kille som begår små brott, ända tills han träffar George Rackley. George inviger Blaze i hundra småbedrägerier och en stor idé: att kidnappa ett barn med rika föräldrar. Paret Gerard badar i pengar, och deras senaste gren på familjeträdet kan vara värd miljoner. Det finns bara ett problem; när brottet väl ska genomföras, är hjärnan bakom det död. Eller är han? “

 

Denna bok damer och herrar är unik. Jag måste medge att jag inte läser deckare speciellt mycket men denna bok fäste sig på näthinnan.

 

Varannat kapitel i Blaze handlar om hanns uppväxt. Stephen King är långt ifrån först med denna trend, men han är även en av dem få som faktiskt fått detta att funka. I takt som du får reda på mer om Blaze begås det mer brott i nutid.

 

Karaktär

Blaze- Jag både fullkomligt hatar och älskar Blaze. Han är defenitivt en av dem intressantaste karaktärer jag läst om. Blaze är ingen karaktär man tröttnar på eller tycker är jobbig, vilket är en stor bedrift.

 

Författare

När Blaze först gavs ut kom den ut under pseudonymen Richard Bache. Det var inte förens senare man fick reda på att det var Stephen King som låg bakom Blaze.


Betyg: 5/5

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elise - 19 maj 2015 18:07

Så, då var det klart. En ny blogg, ett nytt system och ett nytt inlägg Allt hittar du där: http://bokmonstret.weebly.com/ Tack för den här tiden bloggplatsen. ...

Av Elise - 17 maj 2015 16:58


Nu har det varit stilla här i ungefär 5 månader. Känns som jag svikit er och mig själv, men jag har verkligen inte haft mycket tid det senaste halvåret. Skolan och familjen har kommit i vägen och jag har helt enkelt inte hunnit. Nu är det snart som...

Av Elise - 26 december 2014 10:45


En magnifikt serie har (självklart) ett lika magnifikt slut!   Titel: De rätta Orginal titel: Specials Del: 3 av 3 Författare: Scott Westerfeld   Omslag Jag har tidigare skällt på dem fula omslagen till trilogin. Men jag ska ärligt...

Av Elise - 24 december 2014 19:36


 

Av Elise - 24 december 2014 13:08


God jul bokslukare! Idag vill jag tipsa er om bloggen Bokmarsvinet   Bloggen handlar om (surprize, surprize) om böcker. Amayah är 12 år gammal och hennes blogg är relativt ny, men hon har haft en tidigare som jag har följt. I sin blogg har Am...

Presentation


Hej! Jag heter Elise. Mina största intresse är läsning och skrivning vilket är huvudorsaken till att jag började att blogga.

Vill du veta mer om mig, eller min blogg? Klicka då på "Visa presentation"

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Vilken bok som blir film är du mest sugen på att gå och se?
 Boktjuven (The booktheif)
 Divergent (Divergent)
 Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars)
 Revolt del 1 (Hunger games Mockingjay part 1)
 Hobbit
 Den utvalde (The Giver)
 Alla!
 Någon annan
 Ingen
 Tvättbjörn?

Att veta

Vad händer nu?

Just nu läster jag Allt och lite till av Sara Dessen. 

 

Vilka böcker kommer det recension på?

*Färgen på drömmar

*De rätta

*Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvan

*Spökstaden

*Allt och lite till

*De utvalda

Vart kan vi nå dig?

http://ask.fm/bokbbloggis 

 eller skriver ni något i komentarerna eller ställer en fråga i frågerutan.

 

Vilka böker ska du läsa sen? 

Andra böker jag kan hitta på biblioteket och böcker som ni har förslagit.

 

Finns det någon bok du vill att jag ska läsa? Komentera mer än gära!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se