Senaste inläggen

Av Elise - 19 augusti 2013 20:11

Halloj bokslukare Elise här! 


Det var väldigt fint väder (för att vara Sverige och snart höst) så jag satte mig på cykeln och drog till bilba åter igen. Biblioteket verkade ha fått in en del nya böcker. Dock så var Lauren Olivers Delirium (som har en minst sagt gyllene plats i bokhyllan)  bort lånad. Tråkigt, speciellt nu när man tänkt boka av den på ML-listan. Jag kollade en del på boken Rubin röd men bestämde mig för att låta den svalna lite.  


Efter som det är måndag, så bestämde jag mig för att åter igen, slå ihop Veckans titlar och Biblioteks inläggen. 


Jag läser: 

 

Recension på dessa kommer: 

   

Böcker jag lämnat: 

   

Böcker jag lånat:

   

Jag har tänkt läsa minst femtio sidor om dagen nu när skolan börjar så att jag inte bara får böcker liggande.

ANNONS
Av Elise - 18 augusti 2013 21:19

Kan du lyssna på musik och läsa samtidigt?
 Ja
 Beroende på vilken musik
 Ibland
 Nej
 Vet inte

Så här såg den förra omröstningen ut. Ja och beroende på vilken musik fick flest röster båda på 38.5% 


Själv läser jag helst utan musik eller något ljud allas för den delen. Ibland sätter jag på lite sagomusik. Bland annat soundtracket till Alice i underlandet och Oz-The great and powerfull. Detta på väldigt låg volym.  Nu när jag var klar med denna omröstning så skapad jag en ny. Den här gången har jag listat böcker jag alltid velat läsa men aldrig fått tid med.

Nu till hösten kommer jag läsa tjockare böcker än vad jag gjorde på sommaren. Vilken bok tycker du jag ska läsa Vilken bok vill du se en recension på?
 Djävulen bär prada
 Fallen ängel
 Harry Potter böckerna
 Delerium
 Trolldomens tre skrifter
 Cirklen
 Låt den rätte komma in
 Matchad
 Någon annan
 ALLA!
 Spelar ingen roll :P

 

Och denna lista bara växer och växer! :c  Jag har tagit med lite klassiska grejer som Harry Potter (snälla döda inte mig för att jag inte har läst dem)  böckerna och lite nyare grejer som Matchad. Till mit försvar vill jag säga att jag läst BÅDE Twilight och Hunger spelen som har fått en egen gyllene plats i min hylla.  Jag har i övrigt nästan bara läst klassiska böcker som Unga kvinnor, Alice i underlandet, Pappa långben och en förkortad version av Mobbydick. 


Har du en bok du tror jag skulle gilla? Kommentera gärna!

ANNONS
Av Elise - 16 augusti 2013 20:46

Pilträdens systrar var en helt annan bok än den jag trodde jag tog ner från biblioteks hyllan. På ett positivt sätt. 

   

Namn: Pilträdens Systrar -Vänskapen växer 

 

Original titel: 3 Willows 

 

FörfattareAnn Brashares 

 

Omslag 

 

Vi har något av det tjejigaste omslag någonsin. Först så har vi en guldig pil som har med handlingen och boken att göra, vilken jag gillar. Sedan har vi klackskor, böcker och hjärtan som jag tror ska representera karaktärerna. Jo och hennes sommar romans står hjärtanes för, Ama och hennes älskade bibliotek, skola och bibliotekstår böckerna för och slutligen Polly som drömmer om att bli modell och kan då behöva ett par snygga skor. Som pirken över i:et så är hela omslagsbilden rosa också. väldigt tjejigt. 

 

 

Handling/förtal 

 

Jo, Ama och Polly har varit bästa vänner sedan trean då de planterade tre pil träd i parken. Sen dess har träden vuxit sig starka, men det har dessvärre inte vännerna. Ama sätter skolan och betyg framför allt, Jo är populär och har många nya vänner och Polly drömmer om att bli modell. 

 

 

Karaktärerna: 

 

Polly-Älskvärd stackare. Jag tycker väldigt synd om henne. Först att hon inte har någon pappa och att hennes mamma dricker men även hur utnyttjad hon blir av Jo och att hon svälter sig.  Jag tycker synd om Polly i storsett hela boken.  

 

 

Jo- Något Sarah Dessen inspirerad. Hennes omöjliga romans med Zach hela strand-grejen som skapar världens semester känsla. Jo känns är den där coola tjejen...And sheknows it! 

 

Ama- Karaktären jag trodde jag skulle hata men älskade. Jag skrattar, gråter och håller andan i spaning var av vartannat. Amas del i boken var helt klart mina favorit delar.  

Författaren 

Ann Brashares har skivigt denna bok. Hon är tidigare känd för att har skrivit "Systrar i jeans" som har sålt i över 8 miljoner

exemplar

 

Betyg 5/5 En helt perfekt bok och jag kommer definitivt läsa systrar i jeans sen!


Av Elise - 15 augusti 2013 17:48

Idag läste jag ut "Pilträdets systrar" så cyklade till biblan för att hämta nästa last med böcker. Det blev inga stora fynd precis. I övrigt ser hela biblioteket tomt ut. Både på folk och på böcker :S. Jag fick med mig två böcker hem. Båda är stora chansningar och jag har inte läst något av författarna. Jag tror jag har störst förväntningar på "Mer än ögat ser" av Melissa Marr 

 

Böcker jag lämnat: 

       

Böcker jag lånat:

   

Recension på "Pilträdens systrar " kommer imorgon.

Av Elise - 12 augusti 2013 18:46

Hej bloggläsare!

Jag har börjat läsa "Pilträdens systrar" och det går bra. Till skolstart kan jag hinna med en recension (kanske tidigare, kanske senare är väldigt dålig på tidsmarginaler.) Ska förmodligen till bilan senare. För att lämna böcker och kanse låna en till. :D


Jag läser:

 

Recesion på dessa kommer:

Inget bestämt


Av Elise - 10 augusti 2013 20:34

Jag har precis läst ut "oskyldiga" av Anne Cassidy. Jag har en del blandade känslor om den. 

   

Namn: Oskyldiga 


Original titel: GuiltTrip 


Författare: Anne Cassidy 

Omslag 

Jag har ärligt talat igen aning om vad är på omslaget. En person som har slagit händerna i ansiketet det ser jag. Men bilden är så konstig. Man ser inga öron eller något hår och tröjan ska vi inte ens prata (skriva) om.  

 

Handling/förtal 

För två år sedan räddade Ali och hennes vänner Daniel Feeny från att begå självmord. De blev hjältar i staden där de bor och allas goda exempel på skötsamma tonåringar.  


Ali var på väg till Cambridge, Stephen skulle starta eget, Jackson skulle åka till Brighton för att plugga och Hannah skulle börja jobba på sin mammas frisersalong. Plötsligt hände det fruktansvärda, och fem veckor senare var Daniel död.  
 
De fyra vännerna vet något, men de har lovat varandra att inte säga någonting.  
Nu börjar Ali och hennes vänner undra om de kan komma undan det som hänt eller om det är bättre att konfrontera sina demoner, hur otäckt det än är. 

Jag ÄLSKAR att Anne växlar mellan då tid -när Daniel dog- och nu tid -när dem ska erkänna-. Det gör allt lite mer spännande. Det är omöjligt att sluta läsa! 


Ali heter egentligen Alison. Jackson kallas ibland Ryan. Stör mig på detta något fenomenalt. 


Karaktärerna 

Alison "Ali"- Jag kan inte låta bli att tänka "Läste jag inte om henne igår?" Man vet i princip inget om henne.  Hennes familj, vänner  och handlingen är det som gör boken intressant att läsa.  


Författaren 

Författaren heter Anne Cassidy. Hon är född 1952 och är en av mina favoritförfattare! 


Betyg 3/5  

Inte Annes bästa bok enligt mig. Men den är bra ändå.

Av Elise - 7 augusti 2013 20:43

Glöm mig inte är en känslofylld deckare. Med journalister, poliser och brott och mycket annat spännande. 

 

Namn: Glöm mig inte 

Original titel: Forget me not  

Författare: Anne Cassidy 


Omslag 

Tjho! Äntligen ett omslag som passar med boken och beskriver handlingen. Vad beskriver inte en bok om ett kidnappat barn bättre än ett omslag mer än en rostig barnvagn?  


När du kollar på bilden så ser den liksom tom ut. Som om något saknas. Och att barnvagnen är rostig gör bilden ännu bättre. Då känns det ännu mer som om att man glömt något. 


Ser ärligt talat inget i omslaget jag inte gillar.  Så vi går vidare direkt.  


Handling/förtal 

En liten flicka, Jade, blir bortrövad från sin säng mitt i natten. Dagen efter bortrövandet knackar polisen på hemma hos Stella, som bor längre ner på gatan. Bara Stella vet att hennes mamma ljuger när polisen frågar var hon var när Jade försvann. Och hon blir chockad när det visar sig att hennes mamma är huvudmisstänkt. Det förflutna hinner ikapp mamman och en händelse som ägde rum för över tjugo år sen kommer återigen upp till ytan. 


Jag älskar handlingen, historierna och hela händelseförloppet. Det enda som jag faktisk inte gillade alls är Stellas mamma. Hon är så svag. Som om hon inte bryr sig om värken Stella eller någon annan i boken. Hon är mer zombie än människa. Dricker lite för mycket och är lite efter (noter LITE).  


Karaktärerna: 

Stella- Hon känns som en helt vanlig Amerikans tjej. Som har oroar sig för sin karriär, som skvallrar med tjejkompisar, som har pojkvän. Nästan utan personlighet. 


Men så fort hennes mamma får skulden för att har rövat bort en liten flicka blir hon en riktig karaktär. Det är grymt intressant att läsa hennes åsikter på händelserna med flickan, polisen, grannarna och allt återstående. Stella är -i jämfört med sin mamma, stark och otroligt ärlig.  


Författaren 

Författaren här heter Anne Cassidy. Hon skriver mestadels thrillers och deckare för tonåringar.  


Betyg  9/10 

Överdriver med hastaggs :P -->  #Bokbloggis #Deckare #AnneCassidy #bokblogg  #bok 

Av Elise - 5 augusti 2013 21:05

Hejsvejs Bokugglor, Elise här! 


Har varit på biblioteket idag. Jag hade lite brådis när jag skulle låna. Så jag gick in, kom till tredje hyllan, ryckte ner tre böcker och små sprang där i från. Det blev två Anne Crassidy böcker och en Ann Brashares. Brashares har tidigare skrivit systrar i jeans. Om jag gillar den boken av henne som jag lånat så kanske jag tar och lånar systrar i jeans sen. 


Böcker jag lämnat: 

   

Böcker jag lånat: 

     

Jag läser: 

 

Recension på dessa kommer: 


Inget bestämt ännu :D


Jag tänkte lägga ihop biblioteket och veckans titlar. Oftast åker ja till biblioteket på måndag så då känns det onödigt att göra två inlägg.

Presentation


Hej! Jag heter Elise. Mina största intresse är läsning och skrivning vilket är huvudorsaken till att jag började att blogga.

Vill du veta mer om mig, eller min blogg? Klicka då på "Visa presentation"

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Vilken bok som blir film är du mest sugen på att gå och se?
 Boktjuven (The booktheif)
 Divergent (Divergent)
 Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars)
 Revolt del 1 (Hunger games Mockingjay part 1)
 Hobbit
 Den utvalde (The Giver)
 Alla!
 Någon annan
 Ingen
 Tvättbjörn?

Att veta

Vad händer nu?

Just nu läster jag Allt och lite till av Sara Dessen. 

 

Vilka böcker kommer det recension på?

*Färgen på drömmar

*De rätta

*Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvan

*Spökstaden

*Allt och lite till

*De utvalda

Vart kan vi nå dig?

http://ask.fm/bokbbloggis 

 eller skriver ni något i komentarerna eller ställer en fråga i frågerutan.

 

Vilka böker ska du läsa sen? 

Andra böker jag kan hitta på biblioteket och böcker som ni har förslagit.

 

Finns det någon bok du vill att jag ska läsa? Komentera mer än gära!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se