Senaste inläggen

Av Elise - 26 februari 2014 12:00

God dag alla kära bloggläsare! Det är eran käraste Elise här som har kommit på en del otroligt smarta idéer som kommer sättas i bruk i och med mars månad.

 

1) MÅNADENS BOOKTUBER!  

Jag vet inte om ni har hört talas om booktubers någon gång. Om inte, så är booktubers människor (och aliens) som på youtube lägger upp videor där dem pratar om böcker, recenserar och gör listor och har sig. Det är väldigt kul att se på dessa enligt mig och jag har tänkt att varje månad ta fram en ny booktuber till er som kommer få en månads “shine time” på min blogg.

 

2) ELISE TESTAR

Sanigens moment är här! I Elise testar kommer jag (för jag heter Elise och det är min blogg och jag kan göra vad jag vill) testa lite olika typer av böcker. Ett Elise testar inlägg har jag redan skrivit om hur jag prövade på en ljudbok.

 

3) MÅNADENS BLOGG

Jag kommer inte bara välja ut en booktuber varje månad utan även en av er kan få lite “shine time” på min blogg. Det enda du kommer behöva göra är att lämna en kommentar och sedan ( om du vinner d.v.s.) få en plats i menyavdelningen till höger.

 

Jag håller även på att ta fram en bättre design till bloggen som inte är lika svart och tråkig. Förhoppnings vis kommer jag kunna blogga lite mer.  


 

TFIOS

ANNONS
Av Elise - 23 februari 2014 19:04

Heej!

I’m alive! Inte gjort ett inlägg på ett tag. Haft mycket i skolan. Nå ja.


I början av februari kom (äntligen) The fault in our stars (förkortas tfios och blir på svenska känd som Förr eller senare expolderar jag) trailern ut!

 

Jag typ dog efter att jag såg denna trailer. Skämtar du med mig? Blir en till bok filma? JA!

 

Vad Elise gillade mest….

ATT ISAAC VAR MED!

Han var min favorit karaktär och vist- jag inser att dem inte hade kunnat skippa honom helt. Men att han är med i trailern? Hurra!

 

Vad Elise gillade minst….

Bakrgunds musiken. Ush.

 

Trailern kan du se här nere. Eller om du är på en telefon kan du se den från det här länken.Vad tycker ni om trailern? Längtar ni till filmen? Skriv gärna i komentarerna! 

http://www.youtube.com/watch?v=9ItBvH5J6ss

Kolla gärna in min recension på boken!

Vad tycker ni om trailern? Längtar ni till filmen? Skriv gärna i komentarerna! 

ANNONS
Av Elise - 11 februari 2014 20:21

Böcker med endast ett ord som titel? Maj gad!

 

Namn: Ful

 

Original titel: Uglies

 

Del:1/3

 

Författare: Scott WesterfieldOmslag

Är titeln baserad på omslagets snygghet eller (fatta ni? för boken heter Ful...) Nej, bara skoja.

 

Omslaget här är ganska snyggt faktiskt. Inte för mycket text, inte för mycket krimskarams utan en fin modern framsida. Jag måste erkänna att omslaget inte gör boken, böcker med sjukt fula omslag kan vara otroligt bra ändå, men det är ändå omslaget på en bok som vill få köparen att vilja ha boken.

 

Värt att berätta är även att ansiktet på framsidan ser extremt roligt ut i olika vinklar. Väldigt underhållande.


Handling

“I en värld där alla är extremt vackra, är det normala fult!

Tally kan knappt vänta till sin sextonde födelsedag då hon blir Vacker. Sexton är när förändringen sker - från motbjudande Ful till otroligt attraktivt Vacker. Den dag då man åker som i en katapult rakt in i det högteknologiska paradiset i stadens centrum där ens enda uppgift är att ha superkul! Om bara några veckor fyller Tally sexton …

 

Men Tallys nya vän Shay är inte helt säker på att hon vill bli Vacker. Hon vill hellre försöka leva utanför staden. Myndigheterna erbjuder Tally det värsta tänkbara valet hon kan tänka sig: Hitta sin vän och förråda henne, eller aldrig blir Vacker. Tallys val förändrar hennes syn på världen för alltid”

 

Ful är som du kanske redan har gissat en dystopisk framtid och sci-fi bok. Detta konceptet har funnits ganska länge med det är inte fören Hunger Games exploderade på biografer och såldes slut i bokhandlar Ful- och likanande böcker verkligen fick sitt efterlängtade genombrott.

 

Trotts många likheter med just Hunger Games så är Ful väldigt olik och unik på sitt eget sätt.

 

Det riktigt stora skilnaden, något som jag riktigt fastnade för är bokens mening.  Är det inte bra att gör alla snygga? Skulle våra skönhets ideal försvinna då?Karaktärer

Tally - Tally ser till en början med ut att vara en väldigt förutsägbar karaktärr. Hon faller för killen hon inte ska falla för (förbjuden kärlek ugh), hon begår misstag som känns påtvingade och dumma.

 

Författare

Scot Westerfield har skrivit Ful och dess två uppföljare. Boken beräknas bli film.

 

Betyg:  4/5

Av Elise - 9 februari 2014 20:31

Hade helt glömt att uppdatera er om vilka böcker som just nu trängs på min bokhylla!

 

Böcker jag lämnat:


Böcker jag lånat:

           

Av Elise - 9 februari 2014 20:22

Och mördaren är....!

 

Namn: Blaze

 

Original titel: Blaze

 

Del: -

 

Författare: Richard Bachman (Stephen King)Omslag

Upplagan jag läste av Blaze såg lite ut som att den hade fått passera ett sågverk. Framsidan var sönder sliten och sidor var lösa. Ugh.

 

I övrigt så går inte framsidan att klandra - en mystisk och hemsk deckar thriller får även ett mystiskt och hemskt deckar thriller omslag. Vilket på Förlaget Bra böckers  språk betyder vitt hus ur konstig vinkel med text över hela boken och så lite grön färg på det. Så enkelt är det.

 

Handling

 

“Clayton Blaisdell var som vilken liten pojke som helst tills den dag hans alkoholiserade far slängde honom nedför trappan tre gånger i rad. Sedan dess ses han som efterbliven och trög, men han har också ett utmärkt, om än mycket selektivt, minne.

 

2 meter lång och 140 kilo tung är Blaze en stor kille som begår små brott, ända tills han träffar George Rackley. George inviger Blaze i hundra småbedrägerier och en stor idé: att kidnappa ett barn med rika föräldrar. Paret Gerard badar i pengar, och deras senaste gren på familjeträdet kan vara värd miljoner. Det finns bara ett problem; när brottet väl ska genomföras, är hjärnan bakom det död. Eller är han? “

 

Denna bok damer och herrar är unik. Jag måste medge att jag inte läser deckare speciellt mycket men denna bok fäste sig på näthinnan.

 

Varannat kapitel i Blaze handlar om hanns uppväxt. Stephen King är långt ifrån först med denna trend, men han är även en av dem få som faktiskt fått detta att funka. I takt som du får reda på mer om Blaze begås det mer brott i nutid.

 

Karaktär

Blaze- Jag både fullkomligt hatar och älskar Blaze. Han är defenitivt en av dem intressantaste karaktärer jag läst om. Blaze är ingen karaktär man tröttnar på eller tycker är jobbig, vilket är en stor bedrift.

 

Författare

När Blaze först gavs ut kom den ut under pseudonymen Richard Bache. Det var inte förens senare man fick reda på att det var Stephen King som låg bakom Blaze.


Betyg: 5/5

Av Elise - 21 januari 2014 18:11

Vi måste sluta ses på det här sättet är en söt kärlekshistoria.

 

Namn: Vi måste sluta ses på det här sättet

 

Original titel: -

 

Del: -

 

Författare: Johanna Lidbäck & Lisa Bjärbo

 

Omslag

Detta är en kärleksbok. Vad förväntade du dig. Jag måste hålla med - jag borde inte klaga när omslaget handlar om historien vilket verkar vara otroligt svårt att göra. Sen ser omslaget otroligt snyggt ut också! Ett stort plus är att bokryggen är svart! Passar skit bra i min bokhylla!

 

Handling

“Hanna går i tredje ring och drömmer om att flytta till Paris. Jens är tjugofyra och försöker vänja sig vid ett nytt liv. När de ses vid en fullsmockad bardisk blir de nästan osams. När de ses på tunnelbanan hem skrattar de, och när det är dags att skiljas kan Hanna tänka sig att ta en omväg. Hem till Jens. Nästa gång de ses är genom Jens nya jobb, på Hannas skola.”

 

Handlingsvis händer inte speciellt unika saker. Du kan förmodligen redan gissa hur boken slutar genom att läsa igenom det jag precis skrev ovanför.  Det jag verkligen tycker Bjärbo och Lidbäck har lyckats med är deras språk! JAG DÖR! Eftersom båda bokens huvudkaraktärer är ungdomar använder Bjärbo och Lidbäck ungdoms slang och moderna ord som får boken mer realistisk och unik. Den får än även att undra om inte dessa karaktärerena skulle kunna finnas på riktigt.

 

Karaktärer

Hanna- Väldigt trevlig. Du har klassats till en av dem karaktärena Elise inte stör sig på. Här har du en medalj. Ett bigg plus att du kan franska. Avoir le français comme langue maternelle!

 

Jens- Snäll snubbe. Nästan lite för perfekt

 

Författare(na)

Författarna Johanna Lidbäck och Lisa Bjärbo. Dem har båda skrivit böcker på egna håll men Vi måste sluta ses på det här sättet är deras första bok tillsammans

 

Betyg: 4/5

Av Elise - 16 januari 2014 19:41

Dubbelgångare är en helt unik bok med en otroligt känsloladdad historia

 

Namn: Dubbelgångare

 

Original titel: The dubble life of Cassiel Roadnight

 

Del: -

 

Författare: Jenny ValentineOmslag

Ett ganska basic men ett väldigt fint omslag. Det är inte för mycket krims krams på den heller. Jag tycker dock att färgvalet var lite konstigt och att hela omslaget är ganska udda för att vara en deckare. Var är mina poliser, skuggor och blodiga vapen? Va?

 

Handling

“Chap har ingen aning om vilken stort misstag han begår när han snor Cassiel Roadnights identitet - En kille som mystiskt varit försvunnen i två år. Han kastas rakt in i ett familje drama som inte både döljer mörka hemligheter om vad som hände med Cassiel, utan även han själv”

 

Jag ÄLSKADE Dubbelgångare. Även fast jag sällan fastnar för deckare så var Dubbelångare en självklar favorit från min sida. Även fast dubbelgångare inte sägs vara lika bra som Valentines föregående böcker så tycker jag att dubbelgångare sätter ribban ganska högt.

 

Något jag dock saknar med Dubbelgångare är lite mer action. Som tidigare nämnt- Så står Dubbelgångare ut i mängden och saknar därmed blod, dektektiver och action. Det finns en slagsmåls sen i boken (vilket jag inte tänker skriva för mycket om hehehe…) vilket känns lite tomt. Boken blir lite långtråkig ibland också, men inget som förstör boken.

 

Valentine har istället för deckaraction lagt ner mycket tid på familjens relationer. Efterson Chap tar en annan persons liv skapar detta en mängd med konstiga situationer där Chap måste gissa sig ut. Ett exempel är när Chap (som är vegetarian) får reda på att köttbullar var Cassiels favoritmat. Han får en stortalrik med just kötbullar till middag och får sedan plågsamt äta upp maten.


Karaktärer

Chap- Även fast man inte får veta så mycket om Chap från början formas Chap som person i boken. Han får reda på vem han egentligen är - och vem Cassiel egentligen är. Jag vill inte skirva för mycket om Chap då jag kommer avslöja handligen med det.

 

Författare

Jenny Valentine har skrivit denna boken. Hon hade sitt genombrott med Hitta Violet Park några år innan Dubbelgångare släpptes.

 

Betyg: 3/5

Av Elise - 7 januari 2014 21:24

Hej Bokätare!

Nu är det inte långt kvar tills The Book Theif släpps! Jag är hur taggad som helst! Hittade en Behind the Scenes video, med klipp av när Sophie Nelisse (Lisel) visar oss runt och filmorkestern spelar in soundtracket. Titta och njut!

Presentation


Hej! Jag heter Elise. Mina största intresse är läsning och skrivning vilket är huvudorsaken till att jag började att blogga.

Vill du veta mer om mig, eller min blogg? Klicka då på "Visa presentation"

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Vilken bok som blir film är du mest sugen på att gå och se?
 Boktjuven (The booktheif)
 Divergent (Divergent)
 Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars)
 Revolt del 1 (Hunger games Mockingjay part 1)
 Hobbit
 Den utvalde (The Giver)
 Alla!
 Någon annan
 Ingen
 Tvättbjörn?

Att veta

Vad händer nu?

Just nu läster jag Allt och lite till av Sara Dessen. 

 

Vilka böcker kommer det recension på?

*Färgen på drömmar

*De rätta

*Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvan

*Spökstaden

*Allt och lite till

*De utvalda

Vart kan vi nå dig?

http://ask.fm/bokbbloggis 

 eller skriver ni något i komentarerna eller ställer en fråga i frågerutan.

 

Vilka böker ska du läsa sen? 

Andra böker jag kan hitta på biblioteket och böcker som ni har förslagit.

 

Finns det någon bok du vill att jag ska läsa? Komentera mer än gära!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se