Senaste inläggen

Av Elise - 16 september 2013 20:32

Jag vill bara ställa en gigantisk fläkt framför alla karaktärer. Ta en massa bilder och sicka in dem till “Badass-allt om hur du bli asgrym”

 

Namn: Den vita katten


Original titel: White Cat


Författare: Holly Black


Omslag

BADASS! Som jag sagt innan så älskar jag detta omslag. Han ser så sjukt farlig ut. Och sen står han med en katt i famnen. Vita katter=Badass.


Om vi ska vara mer analytiska, så passar omslaget som skon. Den är mystiskt, svart och röd och har en badass kille på framsidan vilket är huvud ingredienserna för en badass bok.


Handling

Cassel Sharpe kommer från en släkt som i århundraden kunnat manipulera känslor, minnen, lycka och död - de är berörare. Beröring är olagligt, vilket gör dem alla till brottslingar. Men Cassel, som är den yngste sonen till en känsloberörare, har inte den förmågan. Hans mörka hemlighet är av en annan sort - för tre år sedan dödade han sin bästa vän Lila.Bit för bit börjar Cassel pussla ihop trassliga minnesfragment, och med det uppdagas en konspiration långt mer komplicerad och farlig än han kunnat ana.


Jag tyckte om boken väldigt mycket. Den har en klar röd tråd genom hela boken med är ändå inte förutsägbar. Jag älskar att det är så mycket mystik och action.


Det kanske bara är jag som är lite efter, men jag tycker det tog väldigt lång tid att förstå vad hela berörar grejen var. Jag tyckte att det vart extremt rörigt och att man kunde ha organiserat det mycket bättre.


Karaktärer

Cassel- Fult namn på badass karaktär. Ni måste hålla med Cassel låter som ett hundnamn.  Varför välja Cassel när det finns några BILJONER andra badass namn att använda?


I alla fall, så tycker jag om Cassel. I början verkar han osäker på sig själv, på sitt liv och på sina krafter men i slutet är han som en ny person.


Författare

Författaren till Den vita katten heter Holly Black. Hon har tidigare skrivit Spiderwick


Betyg 4 / 5 Svårt att förstå vad berörare var, men väldigt bra ut över det.

ANNONS
Av Elise - 7 september 2013 21:36

Idag har jag läst upp Cirkeln och hunnit cykla till biblioteket. Hittade en av böckerna ni hade rekommenderat “Den vita katten”. Omslags messigt så är jag in love. En sjukt badass skurk och en katt. VAD MER KAN MAN ÖNSKA??? Jag tog även med mig Den andre Will Grayson. Jag har allt för många gånger hållit i den och tänkt “Nja...jag tar den nästa gång…” Efter åt vill jag fortsätta läsa Eld, uppföljaren till Cirkeln vill ha lite andrum här i mellan först.


Böcker jag lämnat:

 
Böcker jag lånat:

    


Jag tror jag börjar med Den vita katten. Oss badass i mellan.

ANNONS
Av Elise - 7 september 2013 21:19

Vissa säger att Cirkeln är sjukt överskattad, men jag tycker den är sjukligt underskattad.

   

Namn: Cirkeln


Original titel: -


Författare: Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren


Omslag

Vi har den mycket omtalade häxboken som karaktärerna kan läsa i. Runt om har vi lite random shit så att det ska se fint ut. Lite fjädrar och Blod som grädde på moset. Omslaget är en gnuttaöverdrivet men det kunde ha varit mycket, mycket värre.


Handling/förtal

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.


FANGRILING! Älskade boken på en mycket hög nivå. Boken är skriven i tredjeperson, vilket är väldigt svårt att skriva bra. Karaktärerna är unika och så fulla av stjärnaglans att man drunknar i den. Hela konceptet känns nytt och fräscht och att ha med häxor istället för supermodells vampyrer känns som ett stort steg i rätt riktning. LÖV IT!


Vad jag inte gillar är att boken i mellan åt blir för mycket. Att “ skolan är ondskans plats”  som tydligen finns med i varje dialog känns sjukt framtvingat och konstigt. Handlingen är ibland väldigt skakig och den hoppar från den ena saken till den andra.


Men kom ihåg FANGIRLING! Gyllene exemplar på vad en underbarbok är.


Karaktärerna:

Ida- Fjortis med personlighet. Istället för att gå på “the typical fjortis” har Ida fått karaktärs drag OCH personutveckling. Hon går från fjortis till lite mindre fjortis.  Det är inte mycket till person utveckling, men det är ändå något.


Anna-Karin- Ugh. Jag hatar henne så mycket. Istället för att tycka synd om henne hatar jag henne. Vad gör hon ens i boken? Hon bara förstör.


Vannessa- Inte för mycket och inte för lite. I vissa lägen älskar jag Vannessa och att hon spelar så stor roll i hela `hitta-mördaren´ projektet. Men ibland så orkar jag inte med henne tjafs med sin mamma och sin pojkvän. På tal om pojkvän så får jag dåliga vibbar av honom. De kommer att göra slut i nästa bok va?


Linnéa- Linnéa är min absoluta favorit karaktär Dels för jag känner igen mig på hela emo förlora en vän i självmords saken. Och sen så verkar hon mest avslappnad av dem alla. Me gusta!


Minoo-Vad gör engetligen hon i boken. Om jag gissar rätt så har hon en större roll i Eld, uppföljaren med ändå. Hon känns väldigt i hålig och


Författaren

Författarna till denna bok är ingen mindre än Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Cirkeln är deras första bok tillsammans 2012 gav dem ut Eld och 2013 så ger dem ut Nyckeln som är båda uppföljare till Cirkeln.


Betyg 5/5 LÖÖV IT!

Av Elise - 5 september 2013 19:59

I brist på idéer gör jag idag en tag som Klara från Inuti en bok har skickat mig. (Som ni hittar HÄR)


Vem inspirerade dig/uppmuntrade dig att börja blogga?

Jag vet inte! Jag mins bara att jag hade hört talas om twlilight och skulle kolla upp vad det var för något. Efter lite googlande hittade jag en bokblogg som jag läste sida upp och ner. Efter att ha läst (den för jävligt dåliga) twilight hittade jag bloggen igen och tycket att det kanske vad något för mig. Fast det fanns ett problem. Jag är jätte blyg. Det tog nästan två år innan jag satte mig vid datorn och skapade bloggen. Allt det här tog mer än fyra år.  


Hur väljer du ämnen att blogga om?

Jag skriver om det jag kan bäst. Böcker och hur jag alltid missbedömer tiden.


Vad vet de flesta inte om dig?

Jag har opererat bort halsmandlarna.


Vilka tre ord beskriver din stil bäst?

Stil? jag kör lite på “go whit the flow” och bryr mig inte speciellt mycket.


Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

Vara med vänner, se på pewdiepie, spela teater och läsa såklart.


Som en extra sak så ska man ge tagen vidare.

Jaha. Jag känner ingen blogg att taga vidare. :(Så där ja :) Ska läsa upp dem sista 150 sidorna i Cirkeln nu. Recension uppe i helg.   

  Av Elise - 1 september 2013 16:43

Hejsan bokälskare!


Skolan har ju börjat och allt och jag har inte riktigt tid och ork att uppdatera. Jag har tänkt sluta med Veckans titlar, då det ser väldigt tomt på bloggen när det kommer en recension och sedan veckans titlar. Istället tänkte jag bara ha något i menyraden (som är här till höger) som ska likna en statusuppdatering. Ni märker kanske att skrivstilarna på mina lite äldre inlägg och på dem jag skriver nu är olika.  Det enda anledningen till det är för att jag bytt skrivpogram till ett bättre! (Tjoho)


Något annat nytt då? Jo! Igår såg jag djävulen bär prada med min bästa kompis Becky. Den var helt awsome och vi skrattade en hel del. Jag länge velat läsa boken men den finns inte på biblan och att köpa den kan man bara göra på engelska!   


Angående Cirkeln är jag på sida 340-någonting. Jag har sträckläst hela helgen så ge mig en vecka till och jag är klar.


Ses snart! :D

Av Elise - 30 augusti 2013 13:00

Den här boken kan du dömma på omslaget, för den beskriver boken i bild!

 

Namn: Francessa


Original titel: Saving Francessa


Författare: Melina Macheta


Omslag

Omslaget är något moraliskt eller metaforiskt. Att hon är grå är ett tecken på att hon är olycklig och att hon inte har en tröja så att det ser ut som att hon smälter in i bakgrunden ska stå för att hon “följer med strömmen”. Dräkten står för hennes tråkiga skola och blommorna står för hennes personlighet


Även fast omslaget är grönt (hatar grönt) så har det med karaktären och historien att göra, vilket jag gillar.


Titta bara inte i hennes ögon för länge, där kan vara en demon inne eller så är ögonen bara lite creepy för att man vill få henne att se ännu mer ledsen ut. Om det nu är så. Så funka det bra. Väldigt bra.


Handling/förtal


Francesca börjar den nya terminen på en före detta pojkskola som precis öppnat sina portar för tjejer. Hon saknar fortfarande sina gamla vänner, och helt plötsligt har hennes mamma fått ett sammanbrott och kan knappt ta sig ur sängen. Inget blir bättre av att ansvaret för familjen läggs på Francescas axlar, och hon står till sist alldeles ensam. Men kanske finns stödet där hon inte anar.


Jag älskar handlingen! Den är väldigt detaljerad och personutvecklingen är magisk. Det som jag inte gillar är att det känns som det är lite för mycket skola och för lite Francessa och hennes familj Jag fattar inte heller varför hennes mamma får ett sammanbrott från första början. Det förklaras inte varför någonstans i boken vilket är väldigt synd, då man kunnat bygga vidare på den tråden.


Karaktärerna:

Francessa- Rörig typ. Jag gillar Francessas tuff rakt igenom karaktär väldigt mycket. Det är ju lite typiskt ifall en tjej som hennes skulle gråta över livet och sedan träffad skolans hunk och gift sig med honom och sen: snipp snapp snutt så var sagan slut! och alla är lyckliga. Francessa håller sig till verkligheten och det betyder mycket i henne som person och historians utveckling


Författaren

Författaren heter  Melina Marcheta och är mest känd för Jellicoe Road.


Betyg 4/5


Väldigt bra bok men den kunde skippat vissa skolscener. Man kan ju inte få allt...

Av Elise - 26 augusti 2013 18:36

Hej bokläsare!

Jag har varit lite off track nu, jag vet. Skolan har börjat för mig nu och det är en del saker som jag måste göra. Jag har en del problem med matte så jag får väldigt mycket extra hjälp både hemma och i skolan som tar väldigt mycket tid. Dock så har jag hunnit läsa ut Francessa som det kommer en recension på. Jag har börjat med Cirkeln nu också och det går väldigt bra. Jag är på sidan hundranågot och det rullar på bra. Cirkeln är väldigt bra än så länge. Jag ska skriva en recension på Mer än ögat ser och Francessa som jag kommer ställa in så att de kommer senare denna vecka. Håll ögonen öppna!


Jag läser:

   

Recension på dessa kommer:

   

Av Elise - 20 augusti 2013 19:09

Sugen på att gråta i regnet? Läs denna deppiga bok.

 

Namn: Balladen om Sandra Ess 


Original titel: -- 


Författare: Connie Möller 


Omslag 

Vi har någon slumpmässig tjej på framsidan so ska föreställa Sandra. Kunde ha varit värre. Jag tycker att man kunde gjort något roligare och intressantare omslag mest för att fånga läsare. Visst, man ska inte döma en bok efter dess omslag MEN det är omslaget som fångar läsaren. 


Något lite läskigt är ju att hon inte har någon hals.  :S


Handling/förtal 

Sandra går sista året på vårdlinjen och hon har kommit på sin pojkvän med en annan tjej. Sandra blir fly förbannad och skadar Zeb allvarligt. Dessutom är hon gravid och det vet han inget om. Själv har Sandra inte ännu bestämt sig för vad hon ska göra. Men plötsligt går allt snabbt att ordna. Sandra måste bort från skolan och det ordnas jobb åt henne på ett sjukhem för gamla i Stockholm. Sandra är en lite tilltufsad tjej med stor integritet, som inte litar på någon. På sjukhemmet möter hon Judith och de får en kontakt utöver det vanliga. De dras till varandra och de behöver varandra. De är mycket lika det är bara åldern och förutsättningarna som skiljer dem åt. De har mycket att ge och lära varandra. Sandras och Judiths historier rullar upp och vävs ihop och vi kommer de båda kvinnorna nära in på livet.


Och när boken är slut har Sandra förändrats och vågat bli mer sig själv.

 

Det tar lång tid för boken att komma någonstans och är väldigt, väldigt deppig. Dialogerna är väldigt långa och hela boken bygger bara på att gå i duggregn, sitta på kalla parkbänkar och prata, sitta ensam på bussen o.s.v o.s.v  


Det förvånar mig att Sandra inte har någon  alls än Judith att prata med. Jag menar har hon ingen släkting alls? Inga vänner innan hon började på sjukhemmet? 


Karaktärerna: 

Sandra- Deppig tjej som inte ens försöker bli glad. Den deppigast delen av boken är Sandra själv. Jag är ingen hjärtlös människa, och vist ska hon få vara ledsen och arg. Men när man får läsa tvåhundra sidor om hur ledsen och deprimerad Sandra är blir det lite för mycket. 


Författaren 

Författaren till denna bok heter Connie Möller. Balladen om Sandra Ess blev nominerad till Augustpriset. MEN VANN DET INTE AHAHAHAH. 


Betyg 2/5 


Deppigare bok får man leta efter.

Presentation


Hej! Jag heter Elise. Mina största intresse är läsning och skrivning vilket är huvudorsaken till att jag började att blogga.

Vill du veta mer om mig, eller min blogg? Klicka då på "Visa presentation"

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Vilken bok som blir film är du mest sugen på att gå och se?
 Boktjuven (The booktheif)
 Divergent (Divergent)
 Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars)
 Revolt del 1 (Hunger games Mockingjay part 1)
 Hobbit
 Den utvalde (The Giver)
 Alla!
 Någon annan
 Ingen
 Tvättbjörn?

Att veta

Vad händer nu?

Just nu läster jag Allt och lite till av Sara Dessen. 

 

Vilka böcker kommer det recension på?

*Färgen på drömmar

*De rätta

*Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvan

*Spökstaden

*Allt och lite till

*De utvalda

Vart kan vi nå dig?

http://ask.fm/bokbbloggis 

 eller skriver ni något i komentarerna eller ställer en fråga i frågerutan.

 

Vilka böker ska du läsa sen? 

Andra böker jag kan hitta på biblioteket och böcker som ni har förslagit.

 

Finns det någon bok du vill att jag ska läsa? Komentera mer än gära!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se