Senaste inläggen

Av Elise - 24 november 2013 20:12

Är inte detta en sång också?

 

Namn: Det är så logiskt alla fattar utom du


Original titel: -


Del: -


Författare: Lisa Bjärbo


Omslag

Bjärbos omslag är mer än älskvärda. Varenda gång man har plockat upp en av hennes böcker i bibloteket och vänder på den för att läsa vad den handlar om så mötts man av titeln och inte ett ord om vad boken handlar om. Det enda dem saknar är ett LURAD!!! i fetstil över hela baksidan.


Det finns med andra ord inget att klaga över omslaget. Lite text på baksidan så jag hade vetat vad det är för typ av bok jag har i händerna bara.


Handling

Ester och Johan har känt varandra sen urminnes tider. Men det är inte fören Johan av misstag berättar hans största hemlighet sen fyra år tillbackas. Han är kär i Ester. Hela universum rasar för dem båda. Plötsligt kan dem inte ses tillsammans eller göra allt som dem brukade göra utan att det blir pinsamt och konstigt. Nu sätts hela deras vänskap och relation på prov.


Det finns två viktiga faktorer här. 1. Handlingen 2. Språket. Handlingen var inget speciellt alls. En typical ungdoms bok helt enkelt. Så vad gör Det är så logiskt alla fattar utom du till en läsvärd bok? Språket mina damer och herrar, språket. Bjärbo använder slang och vardags språk hos ungdomar som både gör handlingen och karaktärerna mer levande.


Kort sagt. Handlingen är inte speciellt unik men språket lyfter boken till ett nytt universum.


Karaktärer

Ester- Sjukt skön.


Johan- Fjollig, men ändå intressant att läsa om.


Många författare har tendensen att gräva sig ner i sterotyper eller inte göra karaktärerna unika eller överhuvud taget värklighets relaterade alls. Både Ester och Johan är sjukt verklighets trogna och det känns som hela tiden som om man faktiskt är inuti Johans eller Esters huvud.


Författare till denna bok är (hör och häpna) Lisa Bjärbo! Hon har skrivt Allt jag säger är sant också, som jag även har recenserat.


Betyg: 5/4 Lite roligare handling, och du hade fått jakpott

#Bokbloggis #Bokblogg #Bok #LisaBjärbo #Recension

ANNONS
Av Elise - 20 november 2013 20:42

Hej bokslukare!

Idag har jag lånat och lämnat en ny omgång böcker. Hela biblioteket var i stortsätt tömt på böcker. En skrikig dagisklass fanns på andra sidan biblioteket också, vilket inte gjorde något bättre för den delen. Jag hittade dock två böcker jag länge velat läsa och som jag är glad jag hittade.


Böcker jag lämnat:

 

Böcker jag lånat:

   

ANNONS
Av Elise - 19 november 2013 20:28

Medelmåttig mellanbok. Inget nytt här.

Namn: Pandemonium


Original titel: Pandemonium


Del: ⅔ (Delirium)


Författare: Lauren Oliver


Omslag

Pandemonium har ett väldigt fint omslag. Jag älskar att den glänser och färgerna är glasklara. Fortfarande förstår jag inte varför man ska ha ett ansikte bakom texten. Det var fint som det var! Det blir för mycket för min smak. Hade varit finare om man fick med mer fåglarna och busken som finns längst ner på omslaget.


Handling

“Den gamla Lena är död. Hon lämnades kvar med Alex blodiga kropp bakom en mur av eld och rök, när de tillsammans försökte fly till vildmarken. Den nya Lena lever från dag till dag. I Vildmarken finns inget förflutet. Det enda som spelar någon roll är nuet, och vad som kommer att hända i framtiden. Och i framtiden finns en möjlighet att motarbeta regimen. I framtiden finns hopp. “


Pandemonium är en typisk mellan bok. Boken går på halvfart fram till den 70 sista sidorna då en slutstrid och till slut en cliffhanger som ska få läsaren att nästan dö av väntan innan stackaren lyckats ta sig till biblioteket för att låna nästa. Inget speciellt altså.


Även om denna bok var lite av en besvikelse kommer jag ha väldigt höga förväntningar på nästa (och sista!!!) boken i Delirium triologin. Cliffhangern Lauren har  lyckats skapa är väldigt bra.


Karaktärer

Lena- Har förändrats. Det lilla småfjantiga tjejen är borta och i hennes plats är en mognare Lena. Det är mycket roligare och intressantare att läsa om Lena nu än i delirium. Hon slås mot fiender och är en riktig kämpe vilket gillas starkt.


Författare

Lauren Oliver är en av mina favorit författare och har skrivit böcker som Resten får du ta redan på själv och Liesl och Po.


Betyg 3/5 Ingen wow upplevelse direkt men klart läs värd.

Av Elise - 11 november 2013 20:55

Hej Bokläsare!

Idag, den 11 november, börjar bokbloggs tävligen. Gå in och rösta HÄÄR, HÄÄR OCH HÄÄR!

Av Elise - 10 november 2013 20:02

Jag blev så sjukt överraskad

Namn: Boktjuven


Original titel: The book theif


Författare: Markus Zusak


Del: -


Omslag

Så sjukt fint. Jag älskar att man får en känsla av att det är så här det hade kunnat se ut när Liesel hade tagit en bok och börjat läsa. Guldstjärnan på det hela är att man gjort att i svart och vitt. Hade man gjort gardinerna (eller draperiet) också hade det varit toppen.


Handling

När döden berättar en historia, måste du lyssna.

Det är egentligen bara en liten historia som, bland annat, handlar om: en flicka, några ord, en dragspelare, några fanatiska tyskar, en judisk slagskämpe och en hel del stölder.


"Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början.

Nioåriga Liesel Meminger bor hos en fosterfamilj. Hennes föräldrar har tagits till ett koncentrationsläger och hennes lillebror är död.

Liesel är en boktjuv - hon stjäl från nazisternas bokbål, från borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att finna. Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen och med den judiske man som gömmer sig i hennes källare. Detta är Liesels berättelse. Och berättelsen om dem som bodde på Himmel Strabe när bomberna föll."


Jag älskade den här boken från sida ett. Den är så levande och så nyskapande och olikt allt annat jag tidigare läst.  Hela boken är skriven i dödens perspektiv vilket är en genialisk idé som Markus Zusak lyckas briljant med. Den är kuslig både mystig.  


Boken är skriven otroligt bra. Den berör hjärtat (speciellt när Lisels bror dör, eller hennes pappa skickas ut i krig.) Den skildarar hur hemsk och eländig världen kan vara.


Karaktärer

Liesel- Väcker hopp till liv. Liesel är en otroligt verkligthets trogen karaktär och jag tyckte hon  var intressant att läsa om. Hon är ingen stereotyp eller en person som du redan innan boken börjar vet exakt hur hon/han ska sluta som.  


Betyg: 5/5 Full pott räcker inte, så den får någon form av guldstjärna också.

Av Elise - 30 oktober 2013 21:30

Fortsättningen på Cirkeln trilogin hettas upp några tusen grader av Eld.

   

Namn: Eld


Original titel: -


Del: ⅔ (Cirkeln)


Författare: Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren


Omslag

Samma omslag som förra boken. Liten besvikelse, men i Eld förklaras varför det är ett hjärta, ett par rosor och massa annat tjofs på framsidan. I ett tillfälle ska Linnéa sitt och rita detta. Vilket gillas. Now i can die in peace.


Handling/förtal

De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.


Jag var förvånad över hur bra uppföljaren till Cirkeln blev. Dem flesta böcker brukar ha en kanonbra första bok, sedan tappa allt i andra boken och slutligen falla med näsan i marken på tredjeboken. Inte Cirkeln trilogin. Alla lösa trådar från förra boken knyts samman. Jag har stora förväntningar på Nycklen som är den sista delen i trilogin.  


Karaktärerna:

Ida- I förra boken fick vi lära känna en mycket fåfäng karaktär med inte så mycket karaktärs drag. I Eld utvecklas Ida otroligt mycket. Hon får med personlighets drag och blir en mer verklighets trogen karaktär.


Anna-Karin- Jag blir mer än glad av att Anna-Karin är med. Även fast hon kan vara för mycket  ibland så känns det som Anna-Karin får boken lite rolig och lättar upp stämningen.


Vanessa- Vanessa är lite mer av en ‘ryck-på-axlarna’ karaktär. Man vet inte riktigt vad som  gör henne speciell. Hon är en typisk tonåringstjej i min ögon.  


Linnéa- Linnéa är min absolut favorit karaktär Dels för jag känner igen mig på hela emo förlora en vän i självmords saken. Och sen så verkar hon mest avslappnad av dem alla. Me gusta!


Minoo- Minoo utvecklas otroligt mycket i Eld. I första boken känns hon ganska meningslös I

Eld får hon en plats och det blir mer intressant att läsa delarna där Minoo är med.


Författaren

Författarna till denna bok är ingen mindre än Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Cirkeln är deras första bok tillsammans. 2012 gav dem ut Eld och 2013 ger dem ut Nyckeln som är båda uppföljare till Cirkeln.


Betyg 5/5 Det här blir svårt att toppa Nycklen….

Av Elise - 29 oktober 2013 19:52

Hej Bokläsare! Idag har jag varit på biblioteket. Resultatet var långt ifrån vad jag trodde jag skulle få hem men man ska inte klaga. Innan jag bestämde mig för Boktjuven och Pandemonium letade jag upp De Utvalda som Klara tipsade om för ett tag sen. Olyckligt vis hittade jag bok 2 och 3 men inte första boken. Typiskt!  


Böcker jag lämnat:

      
Böcker jag lånat:

Av Elise - 22 oktober 2013 20:18

Hej Bloggläsare, Elise här!


Jag blev väldigt glad när jag upptäckte att ännu en bok -the Book Thief- ska bli film. Den kommer ut i november så jag har fortfarande tid på mig att låna och läsa ut den. The book thief är en riktig tegelsten som har haft en plats -allra längst ner dock- på min måste läsa innan jag dör lista som bara blir länge och längre. Så många böcker, så lite tid! Jag såg trailern för några minuter sen och den ser mycket lovande ut.

Klicka här om du inte kan se klippet :D

Presentation


Hej! Jag heter Elise. Mina största intresse är läsning och skrivning vilket är huvudorsaken till att jag började att blogga.

Vill du veta mer om mig, eller min blogg? Klicka då på "Visa presentation"

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Vilken bok som blir film är du mest sugen på att gå och se?
 Boktjuven (The booktheif)
 Divergent (Divergent)
 Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars)
 Revolt del 1 (Hunger games Mockingjay part 1)
 Hobbit
 Den utvalde (The Giver)
 Alla!
 Någon annan
 Ingen
 Tvättbjörn?

Att veta

Vad händer nu?

Just nu läster jag Allt och lite till av Sara Dessen. 

 

Vilka böcker kommer det recension på?

*Färgen på drömmar

*De rätta

*Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvan

*Spökstaden

*Allt och lite till

*De utvalda

Vart kan vi nå dig?

http://ask.fm/bokbbloggis 

 eller skriver ni något i komentarerna eller ställer en fråga i frågerutan.

 

Vilka böker ska du läsa sen? 

Andra böker jag kan hitta på biblioteket och böcker som ni har förslagit.

 

Finns det någon bok du vill att jag ska läsa? Komentera mer än gära!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se